Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Όταν τα παιδιά χορεύουν


Τα ματς του Παναθηναϊκού τείνουν πλέον να περιλαμβάνουν και σόου. Αφορμή στέκονται οι ευρηματικοί τρόποι πανηγυρισμού που επιλέγουν κυρίως οι Λάτιν ποδοσφαιριστές της ομάδας για να γιορτάσουν την επίτευξη των γκολ. Και είναι πλέον πολλά αυτά. Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη αξία και δίνει το νόημα στη φετινή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα είναι ο "χορός" των παικτών κατά την ροή του αγώνα και αφορά τον τρόπο παιχνιδιού τους.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

RESPECT!!!


Σεβασμός στον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη, Σεβασμός στον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη, Σεβασμός στον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη, Σεβασμός στον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη, Σεβασμός στον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη, Σεβασμός στον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη, ......... 

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Χρόνος υπάρχει;


Εν γνώση μας όλο το χρονικό διάστημα που οι διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στο Σαυδάραβα Πρίγκιπα Αλ Σαούντ είναι σε εξέλιξη, δεν αναφερθήκαμε καθόλου στο θέμα. Ο λόγος κατά τη γνώμη μας ήταν προφανής. Ότι όσο μια διαπραγμάτευση είναι σε ισχύ, είτε με τη μορφή όρων για τη σύνταξη του MOU, είτε με τη μορφή των ελέγχων, εμείς οι απέξω που δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες , δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι ουσιαστικό στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σαν ταινία παλιά

Υπάρχουν πολλές ταινίες (κυρίως Ελληνικές) που μπορεί ο καθένας μας να τις έχει δει από δέκα και πλέον φορές. Κάθε φορά όμως που τις προβάλει η τηλεόραση κατά κάποιο τρόπο θα βρούμε κίνητρο κι ενδιαφέρον και θα κάτσουμε να τις παρακολουθήσουμε. Ας γνωρίζουμε το τέλος και τις ατάκες. Αυτές πάντα καταφέρνουν να μα προσφέρουν απόλαυση σαν να τις βλέπαμε για πρώτη φορά. Σαν ταινία λοιπόν παλιά είναι και τα μπασκετικά ντέρμπι του εξάστερου πρωταθλητή Ευρώπης με τον ΟΣΦΠ.

Μετά το Καραϊσκάκης


Μερικές μέρες μετά το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ στο Καραϊσκάκης και αφού έχει κοπάσει η ένταση από το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί κανείς να ρίξει μια ποιο ψύχραιμη ματιά σε αυτό και στον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε. Μπορεί με άνεση και με νηφαλιότητα να δει κανείς κέρδη και απώλειες και να καταλήξει αν το γενικό σύνολο έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο. 

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πορτογαλικός Θησαυρός


Ο Παναθηναϊκός έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή Φερέιρα, μαζί με την αγωνιστική του ανάταση, το ελκυστικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο που αποδίδει έχει ακόμη ένα κέρδος που αρχίζει σιγά σιγά να κάνει την εμφάνισή του. Τη διείσδυσή του στην Πορτογαλική ποδοσφαιρική αγορά.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Προσοχή στα λόγια του "Καθηγητή"


Αυτός ο Παναθηναϊκός ο φετινός, η ομάδα που αποδίδει αυτό το όμορφο ποδόσφαιρο και που κατά γενική ομολογία είναι αυτή που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Σούπερ Λιγκ και δίκαια βρίσκεται στην κορυφή, είναι έργο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο επονομαζόμενος και καθηγητής, λόγω της βαθιάς γνώσης του περί του αντικειμένου και της ικανότητας του να τη μεταδίδει ή και "παππούς" (από άλλους καλόπιστα και από άλλους ειρωνικά), μέχρι στιγμής αυτά που έχει πει όσες φορές μίλησε από πέρυσι που ανέλαβε, τα έχει πραγματοποιήσει. 

Ήττα αλλά όχι αποτυχία

Ο εξάστερος λοιπόν εχθές γνώρισε την πρώτη του ήττα σε επίσημη διοργάνωση για την φετινή σεζόν, στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας με αντίπαλο την Ρωσική ΤΣΣΚΑ στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Από την εμφάνισή της ομάδας μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, γιατί όπως είχαμε πει και νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ήταν το πρώτο μεγάλο τεστ ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Δεν θα σου χαλάσει χατήρι Djibril

Μέσω των λογαριασμών που διατηρούν στο Twitter ο Djibril Cisse και ο Sebastian Leto ανταλλάσσουν σήμερα μηνύματα. Φυσικά αυτό που κάνει εντύπωση είναι η επιθυμία που εξέφρασε ο Γάλλος Star προς τον Αργεντινό ώστε αυτός να πετύχει δύο γκολ στο επερχόμενο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ. 

Υποτελής;

Εχθές πέρασε από τα γραφεία της ΚΕΔ για να απολογηθεί ενώπιον του Κύρου Βασσάρα  ο Θεσσαλονικιός διαιτητής Δημήτρης (κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη) Καλόπουλος, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες μιας και γίνεται αναφορά σε αυτό από εμπλεκόμενους σε αυτό παράγοντες (Αχιλλέας,  Βαγγέλης).

Σαν με τα Σούρμενα


Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το ντέρμπι του μεθεπόμενου Σαββάτου στο Καραϊσκάκης με τον ΟΣΦΠ και μετρά τις απουσίες του αυτή τη βδομάδα λόγω της συμμετοχής ποδοσφαιριστών του στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους. Έχει ξεκινήσει ήδη να γράφονται πολλά κείμενα και να γίνονται πολλές αναλύσεις σχετικά με αυτό το παιχνίδι. Πολλά λέγονται ότι θα είναι η απόλυτη δοκιμασία για τον Παναθηναϊκό που θα ξεκαθαρίσει πολλά στην υπόθεση τίτλος. Κατά τη γνώμη μας αυτό απέχει από την πραγματικότητα.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Λίγα για πολλά ...


Φέτος ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού δεν ψώνισε από το υψηλότερο ράφι. Η διοικητική αστάθεια και η συνεπαγόμενη οικονομική στενότητα οδήγησαν τους πράσινους μακριά από εντυπωσιακές κινήσεις, πράγμα στο οποίο τα χρόνια της πολυμετοχικότητας μας είχαν συνηθίσει. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία από μεγάλο μέρος του κόσμου της ομάδας. Σήμερα με το Πρωτάθλημα να έχει προχωρήσει σε βαθμό ικανό για συμπεράσματα θα προσπαθήσουμε να δούμε το αποτέλεσμα των μεταγραφικών αυτών κινήσεων, κρίνοντας την προσφορά τους.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ώρα Πρωταθλητή



Την Πέμπτη 10/11/2011 είναι η ώρα του Πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω του τις εύκολες ή λιγότερο εύκολες δοκιμασίες εν είδη προετοιμασίας και συγκεντρώνεται στο πραγματικό crash test, το πρώτο της φετινής σεζόν. Αντίπαλος η ενισχυμένη Ρωσική Αρκούδα ΤΣΣΚΑ. Μια ομάδα που από πολλούς, σχετικούς και μη, έχει χαρακτηριστεί ως η επόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μόνο που για να συμβεί αυτό πρέπει να εκθρονίσει τον εξάκις εστεμμένο και νυν πρωταθλητή Παναθηναϊκό.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Όσο χρειάστηκε


Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ εχθές το βράδυ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με 3 -2 αποδίδοντας τόσο όσο απαιτούνταν για να καταβάλει τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Φυσικά και σε καμία περίπτωση αυτή η νίκη δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπερβολή μιας και η τωρινή κατάσταση της ΑΕΚ δεν παραπέμπει σε μεγάλη ομάδα όπως είναι επίσης φυσικό να μην υποτιμηθεί μιας και μιλάμε για νίκη σε ντέρμπι και για ένα κόμη παιχνίδι που η ομάδα σκοράρει πολύ και δημιουργεί ευκαιρίες για άλλα τόσα γκολ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. 

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

And what about Rundolf?


Το ερώτημα έρχεται σχεδόν αβίαστα στα χείλη κάθε φίλου του Παναθηναϊκού. Τι γίνεται με τον Ρούντολφ; Ο Ούγγρος επιθετικός που αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή του καλοκαιριού με την μορφή δανεισμού, δεν έχει δώσει ακόμη κανένα στοιχείο περί του τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Οι λόγοι λίγο πολύ γνωστοί αλλά η ανησυχία και η απορία παραμένουν.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εχθρός του καλού το καλύτερο

Ωραία, μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στην τούμπα την Κυριακή το βράδυ και ακόμη μεγαλύτερη η ολοκληρωτική του εμφάνιση, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του. Αποθεώθηκαν παίκτες και προπονητής και φυσικά το άξιζαν. Αλλά όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος για να μπορούν να έχουν και συνέχεια. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...